Vsak Slovenec v povprečju letno poje en kilogram medu, kar priča o njegovi pomembnosti v naši kulturi in prehrani. Naročite med na medenizaklad.si. Med je eden najbolj prepoznavnih pridelkov čebelarstva. Slovenija se lahko pohvali z bogato dediščino čebelarstva, ki jo z velikim ponosom nadaljujejo v čebelarstvu Kapun. Tradicionalni čebelnjaki, zgodovina čebelarjenja in značilna kranjska čebela so elementi, ki Slovenijo uvrščajo na svetovno prizorišče pridelave medu.

Med

Okus in raznolikost

Različne vrste medu, ki jih pridelujejo naši čebelarji, nudijo edinstvene okuse in arome, ki jih cenijo širom sveta. Pri nakupu medu je ključno razlikovati med domačim in uvoženim medom. Določena podjetja ga uvažajo iz tujine, kar postavlja vprašanje kakovosti in porekla medu. Slovenski med z geografsko označbo ni le okusen izdelek, ampak tudi simbol slovenske tradicije in kulture. Nakup domačega medu podpira lokalno kmetijstvo in čebelarstvo, kar je ključno za ohranjanje naše samozadostnosti pri pridelavi hrane.

Podpora slovenskim produktom

V spletni trgovini Medeni zaklad se osredotočajo na promocijo in podporo slovenskih produktov. Ponosno ponujajo kakovosten slovenski izdelek z geografsko označbo, ki je rezultat bogate dediščine in predanosti slovenskih čebelarjev. Slovenski med z geografsko označbo ni le izdelek, ampak tudi zagotovilo visoke kakovosti in varnosti. Zaščiteno ime SMGO predstavlja standard kakovosti, ki ga določajo strokovnjaki in nadzorniki, ki skrbijo za upoštevanje strogih pravil čebelarske prakse.

Zaščitena blagovna znamka SMGO je plod sodelovanja med Čebelarsko zvezo Slovenije in lokalnimi čebelarskimi društvi. Registrirana je bila leta 2013 pri Evropski komisiji v Bruslju, kar dokazuje visoke standarde kakovosti in sledljivosti slovenskega medu.

Izdelek z zaščiteno geografsko označbo v Sloveniji izstopa zaradi strogih meril kakovosti, ki določajo njegovo sestavo. Pod blagovno znamko SMGO najdemo široko paleto medu, vključno s cvetličnim, akacijevim, lipovim, smrekovim, kostanjevim, gozdnim in hojevim medom, ki izvirajo iz bogate rastlinske pestrosti Slovenije.

Zagotovljena kakovost pri Medenem zakladu

Pri Medenem zakladu se zavedajo pomena kakovosti in sledljivosti njihovega medu. Zato smo pridobili certifikat SMGO, ki jamči za najvišjo kakovost njihovih izdelkov. Izdelek izpolnjuje stroge standarde in predpise ter predstavlja naraven in varen izdelek, pridelan v Sloveniji, po tradicionalnih postopkih in s spoštovanjem do čebel. Slovenski med z geografsko označbo prepoznamo že po imenu, ki vključuje ponosno oznako naše države. Pridelan je znotraj meja Republike Slovenije in nosi znan izvor ter zagotavlja visoko kakovost, kar prinaša dodano vrednost na trgu.

Strog nadzor in visoki standardi za kakovost

Pri shemi SMGO količina pridelka ni merilo za kakovost. Pomembno je, da čebelarji delujejo znotraj Slovenije in izpolnjujejo stroge standarde. Vsebovati mora cvetni prah rastlin, ki rastejo le na slovenskem ozemlju, ter biti točen, skladiščen in polnjen znotraj državnih meja.