Hrvaška je naša južna soseda. Njene ostale sosede so Srbija, Črna Gora, Bosna In Hercegovina in Madžarska. Del Hrvaške leži ob Jadranskem morju. Na zahodu ima Panonsko nižino, na vzhodu pa Alpe. Na vreme Hrvaška zelo vpliva raznolikost pokrajine.

Hrvaška ima ogromno otokov, Zelo čisto morje ter zelo raznoliko obalo. Velja za eno najboljših počitniških destinacij v Evropi, pri čemer pa tudi pripomore vreme na Hrvaški obali. Hrvaška obala sodi med najbolj sončne obale na Sredozemlju, najbolj čisto morje je pa Jadransko. Poleg ogromno otokov boste na Hrvaškem še nacionalne parke, panonsko ravnico, slikovita mesta in bogato vegetacijo.Vse to nam daje nepozabno in izjemno kombinacijo za sprostitev, uživanje ter počitnice, ki vam bodo ostale v spomino še dolgo časa. Vreme Hrvaška ima milo mediteransko klimo in številne turistične destinacije in znamenitosti, katera pa tudi vsako leto privabijo več in več Slovencev.

Vreme Hrvaška

 Številni vsako leto iščejo svoj kotiček za zabavo ali počitek na Hrvaškem in vreme Hrvaška igra pri odločitvi prav veliko vlogo. Če si na dopustu želimo tople in sončne dneve, si pred počitnicam vsi pogledamo vreme Hrvaška, da lahko planiramo aktivnosti ter dejavnosti na odhodu na morje.Ob morju je vreme na Hrvaškem sredozemsko, snega skoraj ne poznajo saj so zime kratke in mile ter v večini deževne, s povprečno temperaturo 5 stopinj, poletja so pa suha in vroča s povprečno temperaturo okoli 25 do 30 stopinj. V tem času je tudi glavna sezona za dopustovanje in takrat je zanimanje za vreme Hrvaška zelo iskano.  Skozi  leto pihajo vetrovi, še posebej pa, ko je zima, ko piha burja. Piha lahko več dni zaporedoma. Poleg burje piha tudi maestral, ki nam lajša vročino in je prijeten. Vreme Hrvaška se razlikuje po predelih v državi. Kar kroji kakšno bo vreme Hrvaška je kontinentalno podnebje. Vremenska napoved Hrvaška zagotovo ljudem pomaga kdaj obiskati to kulturno pestro, raznoliko ter naravno deželo.