Tisk letakov je vedno bolj popularen, saj si ljudje v poplavi digitalnih medijev želijo tudi kaj natiskanega, kar si poglejte tukaj na spletni strani https://magma.si/tisk-letakov/. Vendar morajo pritegniti pozornost, kar pomeni, da morajo imeti prave informacije in dober dizajn. Tisk letakov vam bo povečalo prodajo za 20 %, če vam letake naredi specialist, ki ve, kako pristopiti do vaših strank, da bodo letak opazile, da jih bo vsebina zanimala in da bodo poklicali ali šli na internet. Letake lahko pustite kjerkoli, v trgovinah, podjetjih, pri zdravniku ali v knjižnici in jih daste v nabiralnike.

tisk letakov

Ko se odločite za tisk letakov, je treba vedeti, kakšen je cilj letaka. Ali gre za ozaveščanje za vašo blagovno znamko ali pa za prodajo. Glede na to se naredijo besedila, ki morajo biti čim krajša, jedrnata in jasna. Ni dobro, da direktno prodajate. Bodite bolj izobraževalni in stranko pozovite k akciji, da vas pokliče ali pogleda na spletno stran. Tako bo tisk letakov uspešen in bo dosegel svoj cilj.

Naslednja stvar, ki je pri letakih pomembna, je seveda slika, kakšna je in kako je velika. Potrebno je izbrati tako sliko, da bo povedala več kot vse besede in bo zbudila zanimanje pri bralcu že od daleč. To bo za vas naredil oblikovalec. Vi samo naročite tisk letakov, podate podatke in naslednji dan boste dobili vse natisnjeno ter dostavljeno na lokacijo, ki jo želite.

Kar se tiče velikosti in oblike letakov, je odvisna od tega, komu so letaki namenjeni in kje bodo. Če menite, da jih bodo ljudje vzeli  se seboj ali bodo v darilnih vrečkah na primer, ali pri paketih zraven, ko prodajate produkte, potem naj bodo manjši in narejeni kot zloženke. Če pa boste z njimi oglaševali na stenah ali prostorih za oglase, potem naj bodo veliki, da jih bodo stranke takoj opazile in zelo vpadljivi.