PVC okna so izdelana iz nemških profilov, ki so zelo kvalitetna in so produkt od najboljšega svetovnega proizvajalca okna iz PVC plastike. PVC okna vgrajujejo v objekte, za katere želimo da so energetsko učinkovita. Visoka kakovost in razvitost teh PVC oken nam omogoča, da v naš dom vnesemo veliko dobrega počutja, s tem pa dvignemo kakovost življenja. 

pvc okna

Nakup PVC okna ne opravimo prav pogosto, zato je pomembno da je produkt zelo kvaliteten in da odločitev o nakupu sprejmemo preudarno.  Pri izbiri PVC okna ne smemo pozabiti na toplotno in zvočno izolacijo, vzdrževanje in varnost. Seveda je pomembna tudi cena, vendar moramo gledati na življenjsko dobo.

Kako pomembna je toplotna izolacija?

Vsak proizvajalec PVC okna lahko predloži natančne meritve toplotne izolacije. Nikar ne pozabite, da tudi okna ki imajo najboljšo toplotno izolacijo ob neustrezni montažni ne opravijo svoje naloge. Prav tako preverite, če imajo prodajalci možnost lastne strokovne montaže ali za to uporabljajo svoje zunanje izvajalce, ki pa nevemo ali so bolj ali manj usposobljeni za montažo. 

PVC okna morajo biti tudi proti-vlomno zaščitena, zapomnite si to, kajti v primeru da imate vrata zelo dobra, okna pa slaba bodo vlomilci vseeno prišli v stanovanje, razen če ste seveda v petem nadstropju. Zvočna izolacija je zelo pomembna, če živite ob cesti to verjetno dobro veste. Naj vam jih nekdo, ki je strokovno usposobljen ustrezno zmontira.  PVC okna ščitijo in krasijo vaš dom več kot 20 let, zato je zelo pomembno vzdrževanje, kajti servis je zelo drag saj se zna zgoditi da moramo zamenjati celo okno ali celo več njih. Zato ko kupujete okna nikar ne pozabite, da se zna zgoditi pri tistih podjetjih kjer imajo nižje cene, da ne dobite ugodnega servisa. Ponudniki konkurenčne cene dosegajo na številne načine, zato se vsekakor prej pozanimajte in posvetujte, saj skriti stroški hitro uidejo izpod nadzora.