Zelo pogoste so bolečine v hrbtu, saj se ljudje precej pogosto narobe držimo. To je verjetno zato, ker zelo veliko časa presedimo za računalniki, ki nam kot prvo kvarijo naš dragoceni vid, kot drugo pa nam stoli v katerih sedimo kvarijo naš hrbet in povzročajo tudi hude bolečine v hrbtu. Ljudje se tega sicer v veliki večini zavedamo, toda za odpravljanje teh težav nismo pripravljeni narediti praktično nič. Bolečine v hrbtu ljudje včasih celo zanemarjajo in se ne zmenijo za njih, kar nikakor ni dobro, saj lahko tudi neka mogoče manjša bolečina pomeni začetek neke bolezni, ki ni tako zelo nedolžna. V kolikor bi radi odpravili težave s hrbtom, bo verjetno prvi korak, ki ga boste morali narediti ta, da zamenjate sedež v katerem preživite kar največ časa v dnevu.

bolečine v hrbtu

 Ljudje se zavedajo, da so njihovi sedeži slabi, toda niso pripravljeni narediti praktično nič, da bi preprečili nastajanje še hujših zdravstvenih težav. Bolečine v hrbtu pa seveda niso povezane samo s prepogostim in slabim sedenjem, pač pa so povezane tudi z drugimi stvarmi, ki vplivajo na naše počutje oziroma na počutje in stanje našega hrbta. Nekateri ljudje, ki imajo težave s hrbtom imajo tudi naporno službo, kjer morajo opraviti dosti fizičnih opravil.

Bolečine v hrbtu so prisotne pri ljudeh, ki vsak dan dvigujejo težja bremena in seveda to počnejo nepravilno. Obstajajo načini kako se premena premika brez kakršnih koli tveganj, da bi si poškodovali hrbet. Bolečine v hrbtu pa so lahko tudi posledica prenaporne športne vadbe, ki je sicer nismo vajeni. Športniki, ki se s športom ukvarjajo profesionalno običajno teh težav nimajo, saj so resnično v dobri kondiciji in imajo hrbet zelo dobro natreniran. Toda ljudje, ki niso v tako dobri kondiciji pa kaj hitro naletijo na bolečine v hrbtu ali pa kakšnem drugem delu telesa v kolikor niso vajeni na določeno športno aktivnost.