V Medicinskem centru Medartis ponujajo storitve širokega nabora zdravnikov z različnimi specialnostmi. Več si preberite na naslovu: https://medartis.si/. Med njimi so ginekologi, dermatovenerologi, plastični, rekonstrukcijski in estetski kirurgi, kardiologi, splošni in žilni kirurgi, ortopedi, travmatologi, pulmologi, specialisti športne medicine in fizioterapevti ter nevrologi. Medicinski center Medartis nudi širok spekter storitev v svojih ambulantah. Najpogostejše storitve vključujejo pregled nuhalne svetline, odstranitev kožnih sprememb, pregledi ožilja, kardiološke preglede in ultrazvok srca, 3D/4D ultrazvočne preglede med nosečnostjo, splošne ultrazvočne preglede celega telesa, lepotne posege ter posege na krčnih žilah.

Vrhunska oskrba pod vodstvom priznanega strokovnjaka

Medicinski center Medartis je ustanovil in kot predsednik deluje prof. dr. Igor Gregorič, kardiovaskularni in torakalni kirurg. Profesor Gregorič ima več kot 25 let izkušenj in je svojo profesionalno kariero gradil v Texas Medical Centru v ZDA, ki je največji medicinski konglomerat na svetu z več kot 150.000 zaposlenimi.Po končani specializaciji iz kardiovaskularne in torakalne kirurgije na Teksaški univerzi v Houstonu je bil povabljen, da postane enakovredni član ekipe enega največjih kardiovaskularnih kirurgov vseh časov, prof. dr. Dentona Cooleya. Prof. dr. Gregorič je to priložnost z veseljem sprejel.

Medartis

Prof. dr. Denton Cooley, pionir srčne kirurgije je že v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja izvedel prvo uspešno transplantacijo srca v ZDA, vstavil prvo umetno srce v človeka na svetu, opravil prvo operacijo anevrizme aorte na svetu ter številne druge pionirske operativne posege pri korekcijah srčnih anomalij, tudi pri otrocih. V ekipi dr. Cooleyja sodelujeta tudi prof. dr. O. H. Frazier, eden največjih svetovnih strokovnjakov na področju mehanskih srčnih podpor, in prof. dr. G. J. Reul, vodilni strokovnjak na področju kirurgije koronarnih arterij.

24-urno snemanje EKG-ja, elektromiografija in NIPT test

Ponudba storitev vključuje med drugim 24-urno snemanje EKG-j. Gre za preiskavo, ki beleži srčni utrip in električno aktivnost srca v obdobju 24 ur. Zbrani podatki omogočajo zdravniku natančno ugotovitev morebitnih motenj srčnega ritma, prenosa impulzov v srčni mišici ter težav s prekrvavitvijo srčne mišice. Elektromiografija omogoča ocenjevanje delovanja živcev in mišic na podlagi njihove električne aktivnosti. Uporabljajo EMG aparat in izvajajo več različnih testov. V Medartisu izvajajo tudi neinvazivno predrojstveno presejalno testiranje. Ta test se izvaja na periferni krvi nosečnice in omogoča odkrivanje najpogostejših trisomij (kromosomskih nepravilnosti) pri še nerojenem otroku.

Storitve na področju dermatologije, ožilja in kardiologije

Na koži se lahko pojavljajo različne spremembe, kot so kožni izrastki, pigmentna znamenja, zamašene lojnice brazgotine, starostne spremembe, itd. Nekatere spremembe zdravijo z laserji, kemičnimi pilingi ali abrazijo kože, druge pa je treba kirurško odstraniti. Pred odstranitvijo svetujejo, da se posvetujete z dermatologom, ki bo ocenil naravo spremembe in lahko v dvomljivih primerih opravi histološki pregled po odstranitvi, da se ugotovi dokončna narava spremembe.

Nudijo tudi preglede in posege na perifernem ožilju. Zdravniki izvajajo preglede ožilja nog, rok in vratu. Opravljajo ultrazvočne preglede žil spodnjih okončin, ultrazvočno preiskavo vratnih žil, meritev gleženjskega indeksa s pomočjo aparata Mesi in druge diagnostične metode ožilja glede na medicinsko indikacijo. Kardiologija je veja interne medicine, ki se osredotoča na bolezni srca in ožilja. V kardiološki ambulanti medicinskega centra vam nudijo naslednje storitve: pregled pri kardiologu, pregled pri specialistu za srčno popuščanje, elektrokardiogram (EKG) z interpretacijo, ultrazvočni pregled srca in obremenitveno testiranje na cikloergometru.

Pregled ploda, ocena morfologije in odkrivanje prirojenih nepravilnosti

Na voljo so tudi 3D/4D ultrazvočni pregledi v nosečnosti. 3D/4D ultrazvok je napredna tehnika slikanja, ki omogoča podrobnejši pregled ploda in spremljanje razvoja nosečnosti. S to preiskavo lahko natančno ocenijo morfologijo ploda, pregledajo okostje in notranje organe. Poleg tega lahko na jasni sliki opazujejo obraz otroka, njegove gibe ter morebitne nepravilnosti v razvoju, kot so nepravilnosti notranjih organov ali obrazne napake. Ultrazvočni pregled za odkrivanje Downovega sindroma in drugih prirojenih nepravilnosti – merjenje nuhalne svetline se izvaja med 11. in 14. tednom nosečnosti, običajno preko trebušne stene nosečnice. Poleg ocene števila plodov in določanja tipa dvojčkov (monohorijski ali bihorijski), pregledajo tudi velikost ploda in celotno plodovo telo. Na podlagi meritve nuhalne svetline ocenjujejo tveganje za kromosomske nepravilnosti, kot je Downov sindrom. Povečana nuhalna svetlina je lahko tudi znak prisotnosti srčne napake. Vendar je pomembno vedeti, da ima tudi nekaj odstotkov normalnih plodov povečano nuhalno svetlino, čeprav ni znakov za kromosomske nepravilnosti.

Zdravljenje urinske inkontinence in inovativna terapija s laserjem za vrhunske rezultate

Urinska inkontinenca se nanaša na izgubo nadzora nad uhajanjem urina. Ta težava je pogostejša pri ženskah, vendar lahko prizadene tudi moške. Uhajanje urina je vedno patološko stanje in ni normalno, četudi je povezano s staranjem. Zdravljenje urinske inkontinence je pomembno tako z vidika socialnega kot tudi higienskega problema. V centru izvajajo estetske in medicinske posege z laserjem SP Dynamis podjetja Fotona, svetovno priznanega slovenskega proizvajalca. Ta medicinski laser četrtega razreda je izjemno močna naprava in se razlikuje od laserjev, ki se uporabljajo v kozmetičnih salonih. Z združevanjem dveh komplementarnih laserskih valovnih dolžin omogoča široko paleto terapij na področju kirurgije, ginekologije in estetike. Prav tako je učinkovit pri odstranjevanju površinskih nepravilnosti ter dosega najgloblje plasti kože.