Pojem kleparstvo zajema izvedbo različnih kleparskih in gradbenih del, ki so ključnega pomena za kompletno izgradnjo strehe. Kleparstvo je s pomočjo strokovne in visoko usposobljene ekipe izvedeno na visoki ravni.

Kleparstvo Vrtačič d.o.o. vam nudi izvedbo vrhunskih kleparskih del in svetovanje pri iskanju najboljših rešitev kot tudi pomoč pri izbiri ustreznih materialov. Tovrstna dela so izpeljana z izredno natančnostjo, saj je kleparska dela potrebno izvesti s posebno pozornostjo na tistih mestih, kjer se materiali stikajo. Poleg montaže strešnih oken, snegobranov, svetlobnih kupol, kleparstvo obsega tudi montažo žlebov, odtočnih cevi, strešnih obrob in še mnoga druga kleparska, montažna in podporna gradbena dela.

Najpogostejši material, ki ga pri svojem delu uporabljajo kleparji, je pločevina. Pločevina je mehka kovina, iz katere se izdelajo tanki pločevinasti lističi. Iz teh pa se v kleparstvu izdelujejo odtočne cevi, žlebovi, zunanje okenske police ali pa se oblikujejo strešni nakloni, lahko pa služijo tudi za pokrivanje ravnih streh. Kleparstvo je panoga, kjer so izkušnje nujno potrebne, saj je pri tem delu zelo pomembna visoka natančnost.

Če klepar ni dovolj izkušen in natančen, lahko povzroči hudo škodo, ki zaradi slabo izvedenih kleparskih del pusti posledice tudi na drugih stavbnih elementih, na primer na fasadi. Posebno grožnjo predstavlja tudi vlaga, ki lahko začne vdirati v vaš dom, če klepar ne opravi dobro svojega dela. Za kleparstvo je tako zelo pomembna sama montaža, ki mora biti izvedena tako, da je odstopanje od popolnega ujemanja gradnikov praktično ničelno. Za izkušenega in vrhunsko usposobljenega kleparja takšna optimalna izvedba ne bi smela predstavljati nobenih težav.

Pod kleparstvo uvrščamo tudi ostala sorodna dela, kot je npr. izdelava strešnih in dimniških obrob ter raznoraznih okrasnih elementov. Eni izmed bolj priljubljenih gradbenih izdelkov v zadnjem času so tudi strelovodi, ki, če so pravilno postavljeni in izdelani v skladu z zakonskimi predpisi, vaš dom uspešno zaščitijo pred udarom strele.