Kapsule za kavo so super izbira za vse, ki bi radi imeli profesionalno kavo takoj doma in v pisarni brez, da bi jo sploh znali kuhati. Najboljše kapsule za kavo na tej povezavi imajo božanski okus in ne samo to, okuse lahko tudi izbirate. Ponujajo dosledno okusno kavo brez napora, to so kapsule, ki morajo biti v vašem kavnem aparatu. Iskanje kavne mešanice, ki ustreza vašemu osebnemu okusu, je popolna sprememba igre. Tako kot vaš najljubši napitek je tudi kava izjemno osebna stvar in s tolikšno paleto zrn, praženih in okusov, med katerimi lahko izbirate, je verjetno, da še niste našli svojega idealnega okusa, zato naročite na zgornji povezavi.

Zakaj izbrati kapsule za kavo?

Seveda se lahko vedno odpravite v svojo najljubšo kavarno ali sami doma zmeljete zrna, a če želite prihraniti denar ali nimate časa za ročne espresso aparate, so kapsule za kavo očitna izbira. Če potrebujete pomoč pri izbiri vašega idealnega aparata, pojdite na zgornjo povezavo o najboljših aparatih za kavo, kjer boste našli ožji izbor najboljših aparatov za kavo, ki uporabljajo kapsule. Potem pride res zabaven del, izbira vašega popolnega sloga in okusa kave.

 kapsule za kavo
Na voljo je velika izbira kapsul za kavo. Če se torej trudite odločiti za najboljše kapsule za kavo, potem ste prišli na pravo mesto. Na trgu je široka paleta različnih vrst in vsekakor morate kupiti tiste, ki so združljive z vašim specifičnim strojem. Večina kapsul ima eno skupno stvar in sicer gre za majhne plastične posodice, napolnjene z eno porcijo kave. Nekatere znamke ponujajo tudi možnosti za čaj ali vročo čokolado, vsak proizvajalec pa ima širok izbor okusov in vrst kave, med katerimi lahko izbirate.

Ali bo vsaka kapsula ustrezala vsakemu kavnemu aparatu?

Ne, vsekakor ne. Ne morete menjavati kapsul različnih proizvajalcev: Nescafèjev Dolce Gusto, Lavazzin A Modo Mio ter Nestléjevi Nespresso in Vertuo kapsule za kavo delujejo samo z njihovimi posebej zasnovanimi napravami. Če niste prepričani, ali so vaše kapsule za kavo združljive z aparatom, preverite uporabniški priročnik svoje naprave, preden jih naročite.

Ali vse kapsule vsebujejo isto vrsto kave?

Ne. Kapsule za kavo proizvajajo široko paleto različnih jakosti in stilov kave. Proizvajalci pogosto označijo stroke ali kapsule z oceno jakosti, da dobite predstavo o intenzivnosti kave, ki jo bodo proizvedli, poleg tega pa lahko izbirate med široko paleto različnih mešanic in stilov kave. Poleg različnih mešanic in okusov je na primer nabor kapsul zasnovan za pripravo različnih količin kave. Nekatere so namenjene pripravi močnega ristretta, nekatere nekoliko večjega espressa, nekatere pa veliko večje lungo skodelice kave. Seveda lahko eksperimentirate, vendar priprava lungo pijače z nepravo kapsulo ristretta ali espressa, ali obratno, morda ne bo prinesla najboljših rezultatov.

Ali so kapsule škodljive za okolje?

Če ste okoljsko ozaveščeni in vas skrbi nastajanje plastičnih odpadkov vsakič, ko si zaželite skodelico kave, se ne bojte. Proizvajalci izdelujejo aluminijaste kapsule, ki nimajo le prednosti, da jih je mogoče neskončno reciklirati, ampak tudi ohranjajo kavo v notranjosti. Seveda pa lahko tudi plastične kapsule za kavo odvržete v zabojnike za embalažo, da se varno in okolju neškodljivo predelajo, reciklirajo ni ponovno uporabijo za druge izdelke.
Vsekakor je pomembno, da dan začnete z dobro kavo, ki vam bo polepšala življenje, da boste z veseljem delali ter premagovali vsakdanje obremenitve, ki jih v sodobnem svetu ni malo. Najtežje je izbrati pravo kavo, vendar s poskušanjem različnih okusov boste našli eno ali dve tisti, ki so za vas vrhunska izbira in nato lahko vztrajate pri svoji izbiri. Vsekakor lahko izbirate med čisto kavo, kavo z okusi drugih rastlin in kavo z mlekom, zato bodite previdni pri izbiri kapsul, da izberete take, kot vam res ustrezajo. Pri vsaki kapsuli boste na internetu dobili natančen opis vsebine in okusa kave. Želimo vam veliko kavnih užitkov vsak dan doma, ali v pisarni.