Vsak rad občuduje plapotanje ognja in uživa ob njegovi toplini. Zato je montaža kamina odlična odločitev za vsakogar. Saj lepo okrasi prostore in jih seveda tudi ogreva. Odlične kamine lahko dobimo v podjetju www.kamini-klemenc.si kjer imajo že več kot 25 let izkušenj. Ponujajo kamine različnih priznanih evropskih znamk kot so kamini bef, thorma, nordica in še nekaj drugih. Seveda pa kamin brez dimnika ne more biti funkcijonalen zato ponujajo tudi kvalitetne dimnike in montažo vsega kar potrebujete za kvalitetne in lepe kamine ki vas bojo grel še mnogo let.

kamin

Poznamo več vrst kaminov, trenutno je najbolj poznan in zaželen akumulacijski kamin saj toploto sevajo še dolgo za tem ko ogenj vgasne kar je odlično saj tako preprečimo pregrevanje prostora hkrati pa prostore ogreva dovgo časa, za gorivo pa uporablja le drva. Druga vrsta je toplovodni, ta vrsta kamina ogreva celotno hišo s pomočjo vode ki jo segreva edina slabost takega kamina je da ob izpadu elektrike ne funkcionira. Ta vrsta kaminov uporablja drva ali palete. Tretja vrsta kaminov pa so toplozračni kamini ki ogrevajo stanovanje s toplim zrakom ki je razporejen po celi hiši s pomočjo aluminijastih cevi pogosto pa so vgrajeni tudi ventilatorji za lažji pretok zraka po stanovanju. Toplozračni kamin uporablja drva ali palete.

 

Pri izbiri kamina pa moramo biti tudi pozorni na velikost stanovanja saj je lahko prevelik kamin, tako je stanovanje prevroče in porabimo več goriva kot je potrebno ali pa je premajnhen in stanovanje ni dovolj ogrevano. Za popolno gorenje je potrebno veliko kisika in zato imajo sodobne peči posebno cev ki dovaja kisik v kamine, tako kamini ne porabljajo zraka iz sobe, cevi pa so premira od 50 do 150 mm. Če želite uživati in se sproščati ob ognju vsak večer po napornem delu si naročite svoj kamin.