Našim lepim rastlinam, sadnemu drevju ter pridelkom na vrtu lahko pomagamo k boljši rasti z primernimi gnojili, ki predstavljajo pomembno hrano za lepe, zdrave liste in plodove. V kolikor imate travnat vrt je tudi priporočljivo, da uporabljate gnojilo za travo, kar omogoča, da vaša greda vsrka manjkajoča makro hranila kot so dušik, fosfor, kalij, sledi železa..

V kolikor je potrebno vaši gredi dodati gnojilo za travo potem je dobro, da se dobro pozanimate katero je tisto pravo, ki ga vaša trava potrebuje. Gnojila se namreč med seboj razlikujejo po posebnih klimatskih pogojih, ki pomagajo določeni travi, seveda tudi od sorte zasajene trave, sezone v kateri se nahajamo, same zemlje kjer raste trava..itn. V kolikor želimo imeti res lepo gosto travo, potem se je potrebno zavedati, da je gnojenje potrebno nekje 4-5 krat na sezono, seveda odvisno od vseh pogojev rasti ter klime v kateri se nahajamo. Dobro je, da gnojilo za travo uporabljamo po naprej predvidenem planu gnojenja, saj se le tako lahko dobro organiziramo ter naredimo maksimum za našo travo., tako bomo tudi vzdrževali dober nivo hranil v zemlji. V primeru, da je gnojenje prepogosto lahko gnojilo za travo povzroči tudi neželeno škodo na naši travi, lahko pride tudi do ožiga trave.

Najbolje je gnojilo za travo uporabljati, v obdobju deževnih dni, vsekakor je potrebno poskrbeti za vlago takoj po gnojenju, saj, v primeru če gnojilo ostane na površju trave, kar zopet prinese lahko ožig ali pa kako drugo bolezen, ki ni dobra za rast trave. Naša prelepa Slovenija se nahaja v takšnem podnebju, ki je za rast trave zelo ugodno, tako da je priporočljivo gnojenje spomladi, pred poletjem ter še enkrat pred zimo, dobro je uporabiti gnojilo za travo, ki ima visoko vsebnost dušika, saj bo tako naša trata hitro ozelenela.