Ljudje smo ustvarjeni tako, da se lahko razmnožujemo samo v primeru, da sta prisotni dve osebi, ki sta seveda različnega spola. Vse to nam pove, da smo se ljudje že pred mnogo leti začeli med seboj povezovati, saj nas je v to gnal čisti nagon, ki nam je bil prirojen. Že v preteklosti so ljudje med seboj komunicirali, kar je človeku omogočilo, da se je začel tako hitro razvijati in se dopolnjevati, kar mu je omogočilo, da je danes postal to kar je. Klepetalnice kot je Gleeden so nastale šele v sodobnem svetu, saj včasih niso ljudje poznali interneta, zato so bile komunikacije precej težje kot so danes.

gleedenGleeden danes ljudem omogoča zelo enostavno komunikacijo z ljudmi, ki so nam blizu ali pa celo z ljudmi, ki bi jih šele radi začeli bolje spoznavati. Veliko ljudi je nad svojim ljubezenskim življenjem razočarano, saj so mnenja, da si zaslužijo precej več, kot pa prejemajo. Gleeden je bil ustanovljen z namenom, da takšnim ljudem pomaga spoznati osebo, ki jo bodo lahko vzljubili in seveda osebo, ki bo vzljubila njih takšne kot so. Gleeden je bil prvotno namenjen samo italijanskemu trgu, saj so stran napisali prvotno samo v italijanskem jeziku, kar je tujcem oteževalo dostop česar seveda niso morali biti ravno veseli, saj je bilo veliko tujcev, ki so prav tako želeli sodelovati v pogovorih, ki so se odvijali na Gleeden klepetalnici.

Spletne klepetalnice so doživele razcvet in zatem hiter padec, saj se je na internetnem trgu pojavil Facebook, ki je povozil vse manjše klepetalnice, ki se morajo še danes krčevito boriti v kolikor želijo ostati na trgu in pobirati vsaj nekaj malega tržnega deleža, ki je sploh še na voljo ob teh velikanskih organizacijah oziroma bolje rečeno teh ogromnih spletnih portalih. Gleeden je dene tistih, ki mu kar dobro uspeva ohranjati svoje uporabnike, kar je seveda zelo vzpodbudna novica. V primeru, da nimate še računa na Gleeden klepetalnici je zadnji čas, da se končno preizkusite tudi v teh spletnih zmenkarijah.