Črni petek je vse bližje, zato se začenjamo pripravljati na največjo prodajno ekstravaganco leta, saj so popusti na črni petek res veliki. Črni petek 2022 je letos 25. novembra, vendar pričakujemo, da se bodo ponudbe pojavile že konec oktobra. Na lanski črni petek smo ponudbe videli prej kot kdaj koli prej, zahvaljujoč razprodajam, ki so jih sprožili trgovci na drobno, ko so se poskušali boriti proti zamudam pri pošiljanju in težavam z dobavo. Zgodnje praznično nakupovanje je bila pametna poteza, saj smo opazili, da najbolj prodajanih artiklov pred samim črnim petkom ni bilo na zalogi. Videli smo tudi zvišanje cen nekaterih predmetov kar je nenavadno glede na prejšnja leta.

 črni petek
Katere so bile lanskoletne najbolj vroče ponudbe za črni petek? Po podatkih podatkih so to enostopenjski sušilnik za lase, prenosni računalniki, televizorji in igrače znanih blagovnih znamk. Pričakujemo mešanico tega med akcijskim dogodkom črni petek in nove artikle, izdelane letos. Uradni črni petek za letos je 25. november 2022. Dejanski datum se vsako leto premakne, dan v tednu pa ostane enak: vedno je petek po zahvalnem dnevu, ki je ameriški praznik.
Ob lanskoletni razprodaji so trgovci na drobno začeli s ponudbami na črni petek prej kot kdaj koli prej zaradi pomislekov glede zamud pri pošiljanju in težav z dobavo. Čeprav ne moremo napovedati, kaj se bo zgodilo na letošnji razprodaji, menimo, da se trend trgovcev na drobno, ki ponujajo zgodnje ponudbe za črni petek, nadaljuje. Lokalne trgovine in Amazon so med kupci najljubši črni petek, ne le zato, ker ponujajo rekordno nizke cene, ampak zato, ker ponujajo popuste na najrazličnejše kategorije. Ne glede na to, ali iščete tehnične izdelke, kot so prenosni računalniki, televizorji ali slušalke, ali iščete popuste na oblačila, kuhinjske aparate ali igrače, bo Amazon ali lokala trgovina verjetno ponudila popuste na ta dan za izdelek, ki ga iščete. Zato se že prej pozanimajte, kaj vam ponujajo in kdaj.