Podjetje A. Vogel se ukvarja z izdelavo zdravil in hrane iz naravno pridelanih rastlin. V podjetju Avogel se zavedajo, da so zdrav življenjski slog, zdrava prehrana in naravni izdelki za zdravljenje najpomembnejši del okrevanja po bolezni ali poškodbi. Na njihovi spletni stani lahko najdete 48 izdelkov iz sveže nabranih rož in zelišč. Na njihovi spletni strani si lahko preberete tudi o nasvetih za zdravje, zdravi prehrani in lahko se brezplačno posvetujete z strokovnjakom. Podjetje verjame, da se vse lažje oblike prehlada, gripe in ostalih viroz da premagati z naravnimi zdravili. 

Med njihovimi izdelki lahko najdemo kapljice za oči, Omega-3 tablete, kapljice za zdravljenje nespečnosti, tablete in kapljice proti prehladu in gripi, kreme za suho kožo itd. 

a-vogel

Eden od njihovih bolj znanih izdelkov je A. Vogel Echinaforce serija izdelkov, ki so namenjeni povečanju imunskega sistema in s tem otežuje pojav gripe in prehlada. Za to serijo so značilne tablete, kapljice in topli napitek. Serija A. Vogel Herbamare je serija prehrambnih izdelkov, kot so morska sol iz svežih zelišč, morska sol s poprom in čilijem, jušna osnova in jušna osnova z manj natrija. Serija A. Vogel Molkosan je različica koncentrirane fermentirane sirotke in pomaga k normalnemu delovanju prebavnih encimov. Molkosan pa lahko dobite tudi s sadnim okusom. Serija Santasapina je narejena iz svežih smrekovih vršičkov in pomaga pri sprostitvi dihalnih poti. Ostali izdelki pa so še Bambu instant napitek, ki je narejen iz sadne in žitne kave, primeren pa je za vse, ki imajo težave z želodcem ali ljudi z visokim tlakom. Podjetje pa proizvaja tudi ribja olja, tablete s C vitaminom, kreme za lajšanje bolečin v sklepih, kreme za regeneracijo kože itd.

Podjetje je ustanovil pionir naravnega zdravljenja Alfred Vogel. Alfed je celo svoje življenje posvetil raziskovanju in opazovanju, kako deluje narava. Alfred je bil mnenja, da bi morali ljudje čimbolj usklajeno živeti z naravo.