V Centru Vitalizacije ponujajo sodobne fizioterapevtske storitve, ki ne zdravijo le poškodb, ampak tudi pomagajo preprečiti prihodnje težave. Več si preberite na naslovu: centervitalizacije.si/fizioterapija/. Njihova fizioterapija izboljša kakovost življenja in omogoča vrnitev k najljubšim aktivnostim. Fizioterapija obravnava različne težave kot so bolečine v križu, hrbtu ali vratu, mišično-skeletne disfunkcije, športne poškodbe, rehabilitacija pred in po operaciji ter rehabilitacija po nevroloških stanjih.

fizioterapija

Moč Tecar terapije v Centru Vitalizacije

V Centru Vitalizacije verjamejo v življenje brez bolečin in omejitev za svoje paciente. Fizioterapija obsega tudi eno izmed ključnih terapevtskih možnosti, ki jo ponujajo, je Tecar terapija. Ta napredna terapevtska metoda, ki izkorišča visokofrekvenčne radijske valove, igra ključno vlogo pri doseganju tega cilja. S svojim delovanjem prodre globoko v tkivo, spodbuja naravne procese celjenja in lajša različna bolezenska stanja ter poškodbe.

Tecar terapija vključuje dve ključni komponenti. Prva, kapacitivna komponenta, cilja na površinska tkiva in kožo ter pomaga izboljšati prekrvavitev, zmanjšati otekline in spodbuditi naravne obrambne mehanizme telesa. Druga komponenta, resistivna, pa se osredotoča na globlja tkiva kot so mišice, kite in sklepi, kjer povečuje presnovo ter zmanjšuje napetosti v mišicah, kar vodi v izboljšanje splošnega stanja in zmanjšanje bolečin.

Terapija z globinskimi udarnimi valovi

Medicinski Center Vitalizacije se zavzema za najnaprednejše metode zdravljenja, zato ponuja terapijo z globinskimi udarnimi valovi. Ta inovativna terapevtska pot predstavlja močno orodje za izboljšanje življenja in okrevanje.

Fizioterapija vključuje tudi terapijo z globinskimi udarnimi valovi, ki je znanstveno poznana kot šok valovna terapija. Gre za neinvazivno metodo zdravljenja, ki uporablja visokoenergetske zvočne valove za spodbujanje procesov zdravljenja v telesu. Čeprav je bila prvotno razvita za razbijanje ledvičnih kamnov, se je od takrat razširila v različne medicinske discipline.

Pri terapiji z globinskimi udarnimi valovi se najprej na prizadeto območje telesa nanese poseben gel, ki omogoča optimalen prenos valov. Nato se uporabi naprava, ki ustvarja udarne valove, usmerjene v ciljno območje. Trajanje postopka običajno traja od 15 do 30 minut, odvisno od obsega težave in odziva pacienta. Ta terapija je zanesljiva in neinvazivna, lahko pa pomaga pri različnih bolezenskih stanjih.