Kap je beseda, ki je nihče rad ne sliši. Posebej nismo veseli, ko kap nekdo doživi v naši bližini. Kot prvo moramo vedno biti zelo pozitivni, da lahko bolniku stojimo ob strani, posebej, ko slišimo da ga je zadela možganska kap. Zdravstvo je danes že ogromno napredovalo, zato mu bodo pomagali, vi samo bodite pozitivni. Sama rehabilitacija po možganski kapi je lahko zelo dolga in boleča. Sam bolnik si ne bo mogel pomagati, zato bo takrat rabil vašo pomoč.

Možganska kap je res najhujša kap, ki jo lahko kdo doživi. Zakaj pride do te kapi, nihče točno ne ve, tudi kdaj bo koga zadela kap. Ko se to zgodi, takoj pokličite rešilca, da oni pravilno ukrepajo in bolnika tako odpeljejo v bolnico. Sama rehabilitacija po možganski kapi se bo pričela že v bolnici, tako ko pride bolnik malo k sebi. Sigurno ste že slišali, da je nekoga zadela po levi ali desni strani. To pomeni, da ima tisti del telesa najbolj poškodovan. V bolnici bodo mu že pomagali fizioterapevti, da bo bolnik začel takoj z vajami in krepit nazaj svoje telo.

rehabilitacija po možganski kapi

Rehabilitacija po možganski kapi se tudi mora nadaljevati potem doma. Nikoli ne smete odnehat ne vi ne bolnik. Vi morate biti potem glavni in bolnika vzpodbujati, da bo okreval. Samo okrevanje je zelo različno, vse je odvisno katero stopnjo kapi je koga doletela. Nekatera rehabilitacija po možganski kapi je lahko zelo dolga, tudi leto ali več. Zato se čuvajte, čeprav nikoli ne vemo kdaj nas kaj čaka. Na spletni strani lahko si ogromno o kapeh preberete, prav tako kako poteka zdravljenje samo. Rehabilitacija po možganski kapi je za vsakega bolnika drugačna. Kot sem že napisala, odvisno kateri del kapi je kdo doživel in kako močno je doživel to kap. Če se to zgodi vam ali vašim bližnjim se ne ustrašit, bodite pozitivni in poslušajte zdravnikova navodila.