Kolesa na električni pogon postajajo vse bolj popularna saj se nas veliko želi peljati na zelo dolga potovanja s kolesom vendar nam to naše fizično stanje ne dopušča. Pri tem pa nam lahko pomagajo električna kolesa saj ti dopustijo, da lahko premagaš še tako visoke hribe. Seveda ko se nam zdi da gremo lahko sami oz. z čisto malo pomoči lahko to prilagajamo našim željam. Z električnimi kolesi se je lažje povzpeti na strme hribe kot tudi voziti po ravni cesti. Električna kolesa se polnijo, ko se mi vozimo ter nam kolo nič ne pomaga. Najlažje napolnimo kolo na ravnih cestah oz. ko se spuščamo v dolino.

V trgovini Enduro lahko kupimo najboljša električna kolesa po najboljši ceni. Električna kolesa se razlikujejo po več faktorjih, razlikujejo se po izgledu, višini, navoru, moči motorja, porabi, kako hitro pridobivajo nazaj energijo in še bi lahko naštevali. Seveda pa zaradi vseh teh faktorjev niha tudi cena. Najcenejšega lahko dobite že za okoli 1500€ med tem ko boste lahko za najboljše odšteli tudi do skoraj 8000€. Vendar se splača saj so električna kolesa res odlična ter nam nudijo dodatno pomoč.

Mogoče ste šli kdaj na kakšno krajšo pot z vašim kolesom, kot nedeljski izlet vendar ste naleteli na hrib ter ga niste mogli premagati sami ter ste potiskali kolo v hrib ter tako izgubljali čas in potrpljenje do kolesarjenja. Z električnim kolesom se vam to nebo nikoli zgodilo, saj vas nebo nikoli pustil na cedilu, ko ga boste najbolj potrebovali. Električna kolesa imajo različno velike baterije ter različne moči motorjev, katere poleg zunanjih dejavnikov vplivajo na pot katero lahko prepotujemo samo z močjo kolesa. Najboljša električna kolesa lahko dosežejo razdaljo tudi do 400km vendar imajo zelo velike baterije ter so tudi mnogo dražji. Normalna električna kolesa lahko tudi dosegajo dolge razdalje vendar niti približno toliko, kot najboljša.